Antoniusschooljuni 2015

Er worden regelmatig producten afgeleverd die ingezameld worden via kerken en scholen . Hieronder een aantal namen van kerken die regelmatig producten langs brengen en acties van diverse scholen.

Nieuw- Apostolische Kerk Hoogezand-Sappemeer

Nieuw Apostolische Kerk Froombosch

Doopsgezinde Gemeente Sappemeer

Gereformeerde Kerken vrijgemaakt Hoogezand-Sappemeer

GKV Harkstede-Meerstad

GKV Kandelaarkerk Schildwolde

Christengemeente

Rooms Katholieke Sint Martinus-Willibrorduskerk Hoogezand-Sappemeer

Baptisten Gemeente Beukemastraat

Baptisten Gemeente Hoogezand West

Tijdens de Vastentijd die 40 dagen voor Pasen ingaat zijn er bij een kerk in Siddeburen en een school in Sappemeer acties gehouden t.b.v. de Voedselbank.

De St. Antoniusschool in Sappemeer heeft tijdens de 40 dagen vastentijd voor Pasen het thema armoede en de Voedselbank behandeld in de klassen.

In maart mochten een paar vrijwilligers in de klassen komen om een praatje te houden over het werk van de Voedselbank. Toen bleek dat de kinderen zich goed verdiept hadden in het werk van de Voedselbank. Ze wisten zelf ook veel te vertellen over armoede.

Alle kinderen hadden een oranje tasje van de Voedselbank mee naar huis gekregen om daar één of meer producten in te doen om aan de Voedselbank te schenken. Daarnaast hadden de kinderen ook kunstwerkjes gemaakt die tijdens een markt werden verkocht.
De opbrengst van deze markt kwam ook ten goede aan de Voedselbank. 20 maart werden alle tasjes (gevuld met producten) opgehaald bij de school. Het waren heel veel producten die zijn ingezameld. Tevens werd ook meer dan 2000 euro overgemaakt.
Dit bedrag is ook gebruikt om producten te kopen voor de voedselpakketten waar te weinig van aanwezig was. Het was een geweldige actie.

De Protestantse Gemeente Siddeburen heeft tijdens deze periode producten ingezameld. Daarnaast is de jeugd van deze kerk actief geweest. Op 15 maart hebben ze een kerkdienst georganiseerd die in het teken stond van armoede en de Voedselbank.