muntendam214-11-2014 Kinderen zamelen goederen in voor Voedselbank

“Dit is echt super. Dat kinderen zo’n hart hebben om iets te geven.” Carmen Kluppel van de Voedselbank Hoogezand e.o. is onder de indruk van de inzamelingsactie die leerlingen van cbs De Parel in Muntendam hebben gehouden voor haar voedselbank. Kluppel haalde vanmorgen 22 kratten met etenswaren, shampoo, zeep en (af)wasmiddelen op bij deze school.

Met dank aan juf Mathilde Gerds. “Ik was bij de Voedselbank in Hoogezand en zag dat ze daar de tasjesactie ‘met elkaar, voor elkaar’ hadden. Ik dacht dat deze actie wel paste bij de identiteit van onze school. Het is belangrijk om in deze tijd iets te doen voor de medemens”, aldus de juf van groep 2. Gerds nam 95 tasjes mee naar school. “Die zijn allemaal gevuld weer ingeleverd. Sommigen namen een tasje voor de tweede keer mee.”

Muntendam1

 

De inzamelingsactie op De Parel duurde anderhalve week. “Iedereen was enthousiast. Enkele mensen vroegen waarom we niets inzamelden voor de voedselbank in Veendam. Er zijn meer plekken in Nederland waar honger is.” Mathilde Gerds ging bij alle klassen langs om haar actie uit te leggen. “De actie is zo goed ontvangen dat we dit misschien wel vaker gaan doen. Kinderen snappen niet zo goed dat er ook kinderen zijn die geen snoep kunnen kopen.” De leerlingen van De Parel hebben ook een deel van de ‘opbrengst’ van Sint Maarten ingeleverd voor de voedselbank in Hoogezand.

 

 

muntendam2

Carmen Kluppel en haar 36 vrijwilligers delen eens in de 14 dagen 180 pakketten uit. In Hoogezand-Sappemeer, maar ook in de gemeente Slochteren. “De pakketten zijn goed voor 400 monden. De helft zijn kinderen. Vorig jaar hadden we 80 gezinnen. Het is explosief gegroeid. Hoe dat kan? Ik weet het niet. Mijn inschatting is dat we volgend jaar 250 deelnemers hebben.”

 

Tekst en foto’s overgenomen van www.menterwolde.info van 14 november 2014.