DSC_027404-10-2014:  Nieuw pand aan de Kees de Haanstraat wordt feestelijk geopend

Stelt u zich eens voor het is 4 oktober 2014: De zon schijnt en het is een prachtige dag.
De voedselbank Hoogezand en omstreken is de eerste voedselbank die wordt opgeheven! Er zijn nl. geen klanten meer die er gebruik van hoeven te maken.


Het bestuur van de gemeente Hoogezand heeft samen met de burgers de laatste jaren veel werk gestopt in het bestrijden en voorkomen van armoede. Ja het ingezette beleid werpt zijn vruchten af. In de gemeente hebben de burgers genoeg geld om voedsel en kleding te kopen.
Daardoor hebben we vandaag een feestelijke dag. De voedselbank zal zijn deuren sluiten. De bestuursleden en de vrijwilligers zijn hier verheugd over en feliciteren de gemeentebestuurders met dit behaalde resultaat…
U begrijpt dit is geen realiteit! En helaas zijn de voedselbanken anno 2014 meer nodig dan ooit!

Afgelopen zaterdag, 4 oktober jl., heeft de officiële opening plaatsgevonden van de nieuwe locatie van de Voedselbank Hoogezand e.o. aan de Kees de Haanstraat 20. Na ruim 9 jaar gehuisvest te zijn in een garage onder de Vredekerk, mogelijk gemaakt door woningcorporatie Lefier, was door de groei in cliënten de noodzaak voor een grotere ruimte dringend aanwezig.

 

Om 10.00 uur verrichtte wethouder Peter Verschuren de openingshandeling van de Voedselbank.

DSC_0308
Eenmaal binnen werd onder het genot van een kopje koffie en taart geluisterd naar toespraken van de wethouder en Carmen Kluppel, voorzitter van het bestuur van Voedselbank Hoogezand e.o. De wethouder verwoordde dat “de gemeente blij is met de inzet van de vrijwilligers bij de Voedselbank” en hij “nodigde het bestuur uit om mee te praten over het armoedebeleid in Hoogezand-Sappemeer”. Carmen Kluppel prees de “liefdevolle inzet van vele vrijwilligers” en memoreerde “dat helaas een Voedselbank vandaag aan de dag nog steeds nodig is”.

Hierna konden alle genodigden een kijkje nemen in de werkruimte van de Voedselbank en waren vrijwilligers aanwezig om uitleg te geven over het werk van de Voedselbank.

Tot 15.00 uur hield de Voedselbank Hoogezand aansluitend open huis en kwamen veel inwoners van Hoogezand-Sappemeer en omstreken een kijkje nemen. Tevens werden tijdens het open huis veel producten als cadeau aangeboden. De ontvangen producten komen via de voedselpakketten binnenkort bij de cliënten in Hoogezand op de juiste plek.