Vastenactie op de Sint Antoniusschool uit Hoogezand was een groot succes!

Traditiegetrouw is er op de St. Antoniusschool altijd een periode van bezinning tussen Carnaval en Pasen (de 40-dagentijd). Om stil te staan bij de mensen die het minder goed hebben dan de meeste van de leerlingen op school, is er vaak een actie gekoppeld aan een goed doel: dit keer de Voedselbank Midden-Groningen!

In alle klassen is er veel werk verricht voor de voedselbank. Vaak begon dat al thuis, met het verrichten van klusjes voor wat geld. Ook hebben veel mensen de voorraadkast bekeken, om voedingsmiddelen in te leveren, of zijn er wat extra boodschappen gehaald in de winkel. Vervolgens werd in de verschillende klassen geld geteld en werd elke dag weer uitgerekend hoe groot de totale opbrengst was als de dagopbrengst bij het al verzamelde bedrag werd opgeteld.

Uiteindelijk hebben verschillende kinderen woensdag 31 maart geholpen om de boodschappen naar het busje van de voedselbank te brengen. We zijn erg trots dat iedereen zich belangeloos heeft ingezet om anderen te helpen. Dat is ook uiteraard de boodschap die de schoolleiding elk jaar met de vastenactie aan de kinderen willen geven :dat het goed is om soms belangeloos iets voor een ander te doen.

De opbrengst van alle spaarpotjes is super: €1258,77!!!!

En daarnaast hebben zijn er heel veel kratten met boodschappen verzameld. Prachtig!