Hydro Hoogezand doneert 400 kukelbroden aan de voedselbank

Op woensdagochtend 31 maart, vlak voor het paasweekend heeft aluminiumproducent Hydro (voormalig Sapa/Scandex) uit Hoogezand 400 kukelbroden gedoneerd aan de voedselbank Midden-Groningen. Dit komt ongeveer overeen met het aantal gezinnen dat op dit moment gebruik maakt van de voedselbank. Dit aantal is nog steeds groeiende.

Plant Manager Mark Pieter Alsem en Office Manager Jandirk Albers , die namens Hydro de broden overhandigden aan de voedselbank, werden hartelijk ontvangen en uitgebreid geïnformeerd door Wianne Venema (coördinator op de woensdag) en Allie Detz (intaker/vrijwilliger) over de organisatie. De voedselbank Midden-Groningen heeft ongeveer zestig enthousiaste vrijwilligers die belangeloos klaar staan voor het ontvangen en uitgeven van de ontvangen goederen.

“We zijn heel blij met alle giften die we ontvangen van bedrijven, kerken, winkels en particulieren. Toch is er nog de wens om meer verse producten, zoals groente, fruit en zuivel te ontvangen”, aldus Wianne Venema.

Mark Pieter Alsem geeft aan namens Hydro te gaan kijken hoe Hydro op een meer structurele basis kan gaan bijdragen aan de vele positieve initiatieven van de voedselbank. Mark Pieter Alsem zegt daarbij: “Het zou mooi zijn als meer lokale bedrijven/winkeliers zich hierbij aansluiten om dit te kunnen bewerkstelligen.”.

Op de foto van links naar rechts Jandirk Albers (Hydro),  Allie Detz (intaker/vrijwilliger) en Mark Pieter Alsem (Hydro)