4 oktober 2018

GROEN status behouden

Onlangs kregen we weer een onaangekondigde controle met betrekking tot de Voedselveiligheid. Deze controle werd uitgevoerd door een medewerker van Sensz, een bedrijf die werkzaam bij controle van voedselveiligheid.

Het is de eerste keer dat we in onze nieuwe locatie werden gecontroleerd. We zijn dus ook erg blij, met dank aan al onze vrijwilligers, dat we een mooi cijfer hebben gehaald. Daardoor hebben we voor het komend jaar de status Groen weer kunnen bemachtigen.

Er waren twee zaken die niet goed waren: we moeten papieren kunnen tonen waarmee we de klant kunnen laten zien wat er in potjes zit waarop geen etiket aanwezig is. En we moeten soortgelijke papieren tonen wanneer op blikken of potjes een etiket in een buitenlandse taal is afgedrukt. Dat konden we niet. Op dat onderdeel (Proces) dus een laag cijfer. Eveneens een laag cijfer op het onderdeel Bereiding: we hadden aardappelschijfjes in de vriezer gedaan in plaats van in de koeling. U ziet het, de controle is grondig en veelzijdig! Daarom zijn we natuurlijk blij met het eindcijfer en zullen de komende periode ons best doen de zaken te verbeteren!

In uw belang moeten we een hoog cijfer blijven houden voor de voedselveiligheid!