Het zijn barre tijden. De voedselbanken staan voor grote uitdagingen. Corona-perikelen, met mondkapjes voor werken, allerlei extra maatregelen, oudere vrijwilligers die het even voor gezien houden gezien de risico’s…Ga d’r maar aan staan! En acties van de supermarkten die tegen gereduceerde prijs verkopen….Begrijpelijk, maar ja, wij krijgen dat dus niet! “Bedelacties” bij de winkels worden ook moeilijker, met al die corona-voorschriften.

Er komt soms heel veel binnen, en soms ook niet. Soms is de binnengekomen voeding nog uitstekend bruikbaar, soms hebben we zoveel dat we big bags met brood aan vee opvoeren. Het gebeurt ook dat we, gezien de kwaliteit, het direct in de container moeten kieperen..! Gelukkig geven de supers ons ook soms ook veel prachtig bruikbare spullen.

Goede voeding , dat is vaak moeilijk. Snoep en chips genoeg, maar ja, die schijf van vijf!

We kennen de hamsterperiode, toen kwam er bijna niks binnen. Soms barsten we in t brood en vlees, en soms hebben we bijna niks. En drie keer per week hebben we uitgifte in Hoogezand. En ook nog in Zuidbroek en Schildwolde. Dan is het best wel een opgave om goede pakketten te kunnen blijven uitdelen.

Gelukkig, gelukkig zijn er veel mensen die ons helpen! Zonder hen kunnen we niet. Eigener beweging begon de bibliotheek Hoogezand met een actie. De Etos in Groot Gorecht eveneens, bracht veel spullen op. Plus in Schildwolde heeft een doorlopende krattenactie. AH Siddeburen doet vaak wat extra’s. Alle supers in Hoogezand werken mee!

Alie Haak uit Stootshorn deed een actie wat een dikke 2000 eieren opleverde! Voor t eerst in maanden kregen onze klanten eieren. Geweldig! De PKN uit Westerbroek verzamelde kratten vol goede voeding. Prachtig! Ook de PKN Harkstede vanuit de Graankorrel, in samenwerking met Dorpsbelangen Harkstede verzamelde een hele mooie partij goede voeding. We zijn er heel blij mee. We mochten weer de derde pluk uitvoeren bij het fruitbedrijf Bosschaart in Noordbroek. Leverde ’n paar ton aan mooie appels op!

Ook verschillende particulieren brengen soms zo maar spullen. Ook een paar scholen met overgebleven ontbijtdozen. Teveel om op te noemen.

En ook financiƫle bijdragen. Van bedrijven, van kerken, van particulieren. Soms hebben we opeens een dik bedrag op de rekening staan zonder afzender. Wegens een verjaardag, of een huwelijksjubileum. Als d=we de bank vragen wie achter dat banknummer zit krijgen we die niet natuurlijk. Maar wie moet je dan bedanken? Nou, daarom op deze manier! Dank!!

Namens het bestuur van onze voedselbank, en natuurlijk namens alle klanten, alle gulle gevers onze hartelijke dank.

Prachtige bijdragen van het veel kanten!