120151218_1753548-12-2015 Afsluiting RTV NOORD actie

Op vrijdag 18 december 2015 werd de grote actie van RTV NOORD afgesloten met een live uitzending van 18.00u. – 19.00 u. Hierbij waren van diverse voedselbanken een aantal mensen vertegenwoordigd.

In de grote hal van de Media Centrale stonden heel veel pallets klaar om vervoerd te worden naar de diverse locaties in de provincie. Voor de 3e keer op rij verzorgt ‘Deli XL’ het vervoer van de producten naar de Voedselbanken, een bijzondere bijdrage. Voor Hoogezand stonden 19 pallets klaar gevuld met allerlei dozen met producten.

Op maandag 21 december zijn de pallets bij ons afgeleverd. Vanwege de beperkte ruimte in de Voedselbank heeft voetbalclub HSC 2 kleedkamers ter beschikking gesteld waar de producten tijdelijk worden opgeslagen om gesorteerd en geteld te worden waarna ze vervoerd worden naar de Voedselbank om uit te delen.

Deze actie zorgde ervoor dat met kerst een groot aantal producten uitgedeeld kon worden en ook begin januari producten uitgedeeld konden worden omdat er vanwege de gladheid geen producten opgehaald konden worden uit het distributiecentrum Meppel waar producten van de Landelijke Vereniging van Voedselbanken naartoe gebracht worden voor de noordelijke provincies.