IMG_728014-11-2014 Voedselbank is winnaar lokaal compliment 2014

De Voedselbank in Hoogezand-Sappemeer heeft gisteravond het compliment voor lokale helden gewonnen. Daaraan is 1.250 euro prijzengeld verbonden.

De voedselbank, geroemd als ‘organisatie die er eigenlijk niet moet zijn’, kreeg het compliment voor lokale helden als meest inspirerende en opvallende vrijwilligersorganisatie. In Hoogezand-Sappemeer waren 47 vrijwilligersorganisaties in de race voor vier lokale complimenten.

IMG_7280

De prijs werd door burgemeester (en juryvoorzitter) Peter de Jonge van Hoogezand-Sappemeer uitgereikt tijdens de avond Vrijwilligers Bedankt!, een feestelijke avond rond het thema Cariben in wijkcentrum De Vredekerk. Burgemeester en wethouders, medewerkers van Kwartier Zorg & Welzijn en de Rabobank zorgden voor de bediening.

De tweede prijs van het compliment voor lokale helden (750 euro) ging naar de afdeling Hoogezand-Sappemeer van de Zonnebloem die volgend jaar veertig jaar bestaat. Als derde best gewaardeerde vrijwilligersorganisatie mocht Judo-vereniging Hoogezand-Sappemeer 500 euro in ontvangst nemen. Zaterdag vindt hun jubileumtoernooi met vijfhonderd sporters uit binnen- en buitenland plaats. Voor de vijfentwintigste editie zijn veertig vrijwilligers in touw.

De aanmoedigingsprijs van 250 euro gaat naar de stichting Speelgoedbank Amalia. Deze organisatie voorziet kinderen uit gezinnen met weinig financiën van gratis speelgoed.

 Tekst overgenomen uit Dagblad van het Noorden van 14 november 2014.