23 juni 2018

Zaterdag werden er 25 voedselpakketten bestaande uit allerlei houdbare artikelen bij de Voedselbank gebracht. Het verzamelen ervan is een initiatief geweest van de sectie economie VWO bovenbouw op het dr. Aletta Jacobs College. Het project heeft twee weken geduurd. In deze twee weken zijn er maar liefst 25 boodschappenpakketten ter waarde van 370 euro voor de voedselbank verkocht!

De studenten hadden een project opgezet onder de naam Hello Future. Hun visie:
Wij van HelloFuture houden ons bezig met het verkopen van boodschappenpakketten. Eigenlijk is dit waar ons bedrijf op gebouwd is. Toch is zijn wij zoveel meer dan alleen dat! Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen recht heeft op gelijke kansen. In de wereld heerst veel armoede, niet alleen in ontwikkelingslanden, maar ook in ons eigen landje, Nederland. Er zou verandering moeten komen in de scheve verdeling tussen arm en rijk.

Velen proberen deze verandering op grote schaal op te lossen. Toch denken wij niet dat dit helemaal de juiste manier is. Verandering begint bij jezelf, op kleine schaal. Als iedereen op de wereld, misschien zelfs iedereen in Nederland, een klein steentje zou bijdragen aan verandering, zou de toekomst er voor ons, voor u en voor alle mensen in armoede veel beter uitzien.

De studenten hebben op deze wijze een mooie bijdrage geleverd voor onze klanten. Hartelijk dank!!!

 

 

 

Roshana Dewnarain staat hier bij de 25 voedselpakketten die de studenten economie van het AJC hebben verzameld!