De Voedselbank Midden-Groningen is de opvolger van de Voedselbank Hoogezand e.o.. Die is voortgekomen uit de stichting Parel. Een aantal vrijwilligers is eind 2004 begonnen met het uitdelen van kerstpakketjes aan klanten van Samen aan Tafel. In april 2005 is Stichting Parel officieel opgericht en was actief als Voedselbank in Hoogezand en omstreken. In 2011 is de Stichting Voedselbank Hoogezand opgericht en zijn de activiteiten van de Voedselbank overgedragen aan deze stichting.

In april 2005 mochten we gebruik maken van de garage onder de Vredekerk. Deze werd algauw te klein, naast deze garage was een kleedkamer voor het toneel, deze mochten we ook in gebruik nemen en een doorgang werd gecreƫerd.

Omdat het aantal klanten bleef groeien zijn we in augustus 2014 verhuisd van de Vredekerk naar een voormalige bakkerij aan de Kees de Haanstraat.

Medio maart 2018 zijn we verhuisd naar een veel groter pand. Deze is gelegen aan de Produktieweg nr. 1 te Hoogezand. We hopen in dit pand op efficiƫnte wijze onze klanten van dienst te kunnen zijn.