21 december 2017

In Hoogezand-Sappemeer,  Schildwolde, Harkstede en Siddeburen is (of wordt nog) bij meerdere winkels een actie uitgevoerd om voedsel te verzamelen. Eigen vrijwilligers van de Voedselbank maar ook meer dan 100 (!) leerlingen van het Aletta Jacobs College en de CSG Rehoboth hebben samen met eigen vrijwilligers meer dan 6000 flyers uitgedeeld. Daarop stond een ‘verlanglijstje’ van artikelen die konden worden verzameld. Het succes was overweldigend. In totaal meer dan 200 grote dozen verzameld vol met allerlei artikelen.

Vrijdag 22 december a.s. ontvangen alle meer dan 300 gezinnen een extra gevuld pakket. Extra feestelijk ook.  Heel veel particulieren en ook verschillende bedrijven brengen houdbare artikelen naar de Voedselbank. Maar ook Kerstkaarten met Bijbelteksten, goede wensen etc. Een inwoner van Hoogezand breidde allerlei dingetjes voor de kinderen.  De Nam maakt vakanties mogelijk voor verschillende gezinnen, een folder daarover komt bij de pakketten in. Verschillende mensen schenken de Voedselbank hun eigen kerstpakket. Jumbo doneerde een groot aantal kerstpakketten. Lidl deed mee met een eigen kerstactie. Bedrijven schenken hun ‘eindejaarspot’ aan de Voedselbank. Enzovoort, enzovoort, we vergeten vast nog iets te vermelden, er komt zoveel binnen!

De mensen van de Voedselbank zijn er allemaal reuze blij mee. We kunnen  de komende dagen wat extra’s doen maar ook in de meestal wat magere maanden erna nog uitdelen van de grote hoeveelheid producten die we nu hebben mogen verzamelen. Met dank aan alle gulle gevers. Speciaal ook alle scholen heel hartelijk bedankt voor jullie medewerking! Met dank aan alle leerlingen die een steentje bijgedragen hebben. Met dank ook aan alle vrijwilligers die er erg druk mee waren! 

Veel mensen die een extra steun in de rug kunnen gebruiken zijn ermee geholpen!

Van 23 december tot 4 januari is de Voedselbank voor het publiek gesloten.